فواید گلیسیرین برای پوست

0

گلیسیرین یک ترکیب پلی‌ال (polyol) ساده است و از تری‌گلیسریدهایی که در منابع گیاهی و حیوانی یافت می‌شوند استخراج می‌گردد. هنگامی که به تری‌گلیسرید الکل اضافه می‌شود، گلیسیرین در به‌عنوان یک فرآوردۀ فرعی به وجود می‌آید. گلیسیرین یک مایع چسبناک، مرطوب نگهدارنده، بی‌رنگ، بی‌بو و شیرین است. این ترکیب که آن را گلیسرول نیز می‌نامند، در تهیۀ برخی مواد غذایی به‌عنوان یک مادۀ وزن‌افزا و حلال مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین گلیسیرین می‌تواند جایگزین خوبی برای شکر نیز باشد، زیرا باعث پوسیدگی دندان‌ها نمی‌شود. در این مطلب به طور ویژه به بررسی فواید گلیسیرین برای پوست می‌پردازیم.

معمولا از گلیسیرین در لوازم آرایشی استفاده می‌شود و خطری برای پوست هم ندارد. در واقع صابون‌های گلیسیرین در میان افرادی که پوست‌های بیش از حد حساس دارند بسیار رایج هستند. گذشته از این که گلیسیرین از سوزش پوست جلوگیری می‌کند، استفاده از گلیسیرین خواص دیگری نیز برای پوست دارد که در ادامه با جزئیات به آن‌ها می‌پردازیم.

فواید گلیسیرین برای پوست

از برجسته‌ترین خواص گلیسیرین برای پوست می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آبرسانی به پوست
  • به تاخیر انداختن پیری زودرس پوست
  • حفظ تعادل رطوبت پوست
  • برطرف کردن جوش صورت

پاکسازی پوست

استفاده از این ترکیب می تواند موجب شفاف شدن، تسکین التهاب و برطرف کردن رنگ و فرو رفتگی پوست شود.

آبرسانی به پوست

گلیسیرین مانع از کاهش آب پوست می شود و رطوبت لایه های زیرین پوست را تنظیم می کند و اجازۀ از بین رفتن رطوبت را نمیدهد.

تعدیل رطوبت پوست

گلیسیرین رطوبت هوا را جذب می کند و کاهش آب پوست را که می تواند ناشی از تبخیر آن باشد را  در جهت حفظ تعادل رطوبت پوست به حداقل می رساند.

بهبود زخم پوست

مطالعات به عمل آمده حاکی از این است که استفاده ی موضعی از گلیسیرین می تواند به روند درمان خراش و کبودی پوست صورت سرعت ببخشد.

خواص گلسیرین

بیشتر بخوانید:

جوانی پوست

هرچه که سن فرد بالاتر می رود، سلول های پوست شروع به از دست دادن رطوبت خود می کنند. این امر دلیل اصلی بروز چین و چروک پوست می باشد. گلیسیرین به لایه های داخلی پوست نفوذ می کند و به صورت عمقی به آن ها آب می رساند. همچنین به کشیدگی پوست صورت، کاهش چین و چروک پوست، لکه های ناشی از پیری و سایر لکه ها نیز کمک می کند.

جوش صورت

ترکیباتی مانند وازلین که خاصیت مسدود کنندگی دارند می توانند موجب مسدود شدن منافذ پوست و در نتیجه بروز جوش صورت  شوند، اما گلیسیرین این گونه نیست. خاصیت ضد التهابی و پاکسازی گلیسیرین باعث میشود تا یک درمان خانگی فوق العاده برای جوش صورت محسوب شود. گلیسیرین چربی پوست را کاهش می دهد و به برطرف کردن جای جوش نیز کمک می کند.

پسوریازیس و اگزما

خاصیت مرطوب کنندگی گلیسیرین به کاهش التهاب، خارش و سوزش پوست که می توانند ناشی از عفونت های قارچی مانند پسوریازیس و اگزما باشند نیز کمک می کند.

طرز استفاده از گلیسیرین برای پوست

از طریق روش های مختلفی می توان از گلیسیرین استفاده کرد، اما ساده ترین آنها استفاده از گلولۀ پنبه و مایع گلیسیرین است.

  • صورت خود را بشویید سپس به آهستگی خشک کنید.
  • یک گلوله ی پنبه را در مایع گلیسیرین فرو کنید و اطراف صورت و گردن را با آن ماساژ دهید.
  • مواظب باشید که گلیسیرین وارد چشم ها، لب ها، بینی یا دهان نشود.
  • تا زمانی که گلیسیرین کاملا جذب پوست شود، اجازه دهید روی پوست بماند.

استفاده از گلیسیرین به عنوان آبرسان، تمیز کننده ی پوست و برطرف کننده ی جوش صورت از این طریق بسیار کارساز است. همچنین می توانید برای درست کردن یک ماسک صورت یا ماده ی پاکساز، گلیسیرین را با خاک رس، پودرها یا روغن های ضروری ترکیب کنید.

عوارض جانبی گلیسیرین

استفاده از گلیسیرین بخصوص در مواقعی که بیش از اندازه مصرف می شود، می تواند عوارض جانبی ای را برای پوست به همراه داشته باشد. از عوارض جانبی استفاده از گلیسیرین برای پوست می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کم شدن آب پوست: گلیسیرین می تواند موجب کم آب شدن پوست صورت شود.
  • آلرژی: استفاده از گلیسیرین میتواند باعث بروز برخی از واکنش های آلرژیک مانند جوش، احساس خارش، کهیر، سرخی پوست و… شود.
  • جوش: استفاده ی بیش از حد از گلیسیرین می تواند به دلیل چسبناک بودن، آلودگی ها را جذب کند و باعث بروز جوش صورت و عفونت شود.

در هنگام استفاده از گلیسیرین مراقب باشید که به اعضای حساس صورت مانند چشم ها برخورد نکند، چرا که مشکلاتی را به دنبال خواهد داشت.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.