
خواص چای بابونه
چای بابونه سرشار از آنتیاکسیدانها است که میتوانند در کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مختلف نظیر بیماریهای قلبی و سرطان نقش داشته باشند. خواص چای بابونه در بهبود خواب و هضم مفید هستند. در این مطلب به بررسی خواص چای بابونه میپردازیم. با ما همراه باشید.
بهبود کیفیت خواب
بابونه حاوی آپیژنین (apigenin) است که نوعی آنتیاکسیدان بوده و به برخی از گیرندههای مغز متصل میشود که برای تشویق خواب و کاهش بیخوابی، یا ناتوانی مزمن در خوابیدن مفید هستند.
در مطالعهای، زنانی که در وضعیت پس از زایمان بودند، با مصرف چای بابونه به مدت دو هفته، گزارش دادند که کیفیت خوابشان بهتر شده است. در حالی که گروه دیگری از زنان که چای بابونه را مصرف نکرده بودند، بهبود در خواب را تجربه نکردند. همچنین مصرف کنندگان چای بابونه با علائم کمتری از افسردگی مواجه شدند که معمولا با مشکلات خواب در ارتباط است.
سلامت گوارشی
شواهد محدود نشان میدهند که بابونه میتواند برای بهبود گوارش و هضم موثر بوده و خطر بروز مشکلات گوارشی مختلف را کاهش دهد.
یافتههای برخی از مطالعات نشان میدهند که عصارۀ بابونه این پتانسیل را دارد تا از موشها در برابر اسهال محافظت کند. این خاصیت با ترکیبات ضد التهابی بابونه پیوند خورده است.
محافظت در برابر برخی از سرطانها
آنتیاکسیدانهای موجود در چای بابونه با کاهش بروز برخی از انواع سرطان پیونده خوردهاند. بابونه حاوی آنتیاکسیدانی با نام آپیژنین است. مطالعات نشان میدهند که این آنتیاکسیدان با سلولهای سرطانی مبارزه میکند، به ویژه سلولهای سرطان سینه، دستگاه گوارش، پوست، پروستات و رحم.
کنترل قند خون
با افزایش مزمن سطوح قند خون، سلولهای لوزالمعده آسیب میبینند. خواص ضدالتهابی بابونه به پیشگیری از این آسیب کمک میکنند.
سلامت لوزالمعده بسیار مهم است، زیرا انسولین را در بدن تولید میکند. هورمونی که مسئول از بین بردن قند موجود در خون است.
در مطالعهای که بر روی ۶۴ فرد مبتلا به دیابت انجام شد، مشخص گردید آنهایی که به صورت روزانه و به مدت ۸ هفته چای بابونه مصرف میکردند، قند خونشان نسبت به کسانی که این چای را مصرف نکردند، به طور چشمگیری کاهش پیدا کرده بود.
خواص چای بابونه برای قلب
چای بابونه سرشار از فلاونها است که نوعی از آنتیاکسیدانها میباشند. فلاونها برای بررسی اثراتشان بر کاهش فشار خون و سطوح کلسترول – که از عوامل مهم در بروز بیماری قلبی هستند – مورد مطالعه قرار گرفتهاند.
در مطالعهای که بر روی ۶۴ فرد مبتلا به دیابت انجام شد، آنهایی که همراه با وعدههای غذایی خود چای بابونه مصرف میکردند، بهبودهای ملموسی در میزان کلی کلسترول، تریگلیسیرید و کلسترول بد (LDL) آنها مشاهده شد. این اتفاق در کسانی که آب مصرف میکردند مشاهده نگردید.
تجربۀ شما از خواص چای بابونه چیست؟ آنها را با ما در بخش نظرات به اشتراک بگذارید.